Preteky Okolo Ruska sú po verdikte UCI v ohrození

21.12.2012 Celý región

Moskva 21. decembra (TASR) - Rusko prehodnotí plány na zavedenie každoročných špičkových pretekov Okolo Ruska do medzinárodného kalendára od roku 2014. Dôvodom je skutočnosť, že tím Kaťuša nedostal od Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) miestenku v elitnej divízii WorldTour pre novú sezónu.

Licenčná komisia UCI minulý týždeň zamietla prihlášku Kaťuše pre dopingové prehrešky za uplynulé štyri roky. "Nemá žiadny zmysel za týchto okolností usporiadať preteky Okolo Ruska," povedal pre agentúru Reuters Alexander Gusjatnikov, poradca šéfa ruskej cyklistiky a tímu Kaťuša Igora Makarova.

"Mali sme s UCI ústnu dohodu, že od roku 2014 sa bude jazdiť Okolo Ruska, ale kontrakt sme ešte nepodpísali. Myšlienkou bolo každoročne usporiadať v Rusku veľké preteky, aby Kaťuša mohla štartovať na domácej pôde a ruskí fanúšikovia videli našich najlepších jazdcov na vlastné oči," dodal Gusjatnikov.

Kaťuša skončila v rebríčku UCI za tento rok na druhom mieste a jej jazdec Joaquim Rodriguez dokonca vyhral v hodnotení jednotlivcov. S odvolaním sa voči zamietnutiu licencie sa ruská stajňa obrátila na Športový arbitrážny súd (CAS).
 

Vyberte región